Ενεργειακό Πιστοποιητικό από το Τεχνικό Γραφείο ΤΕΚΝΙΚΑ στη Θεσσαλονίκη

Πότε χρειάζεται Ενεργειακό Πιστοποιητικό υποχρεωτικά;

Όπως είναι γνωστό εδώ και λίγα χρόνια έχει μπει στην ζωή μας το Ενεργειακό Πιστοποιητικό ή αλλιώς Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (Π.Ε.Α.).

Γνωρίζουμε ότι η έκδοσή του είναι υποχρεωτική σε κάθε μεταβίβαση ή ενοικίαση ακινήτου άνω των 50m2, ενώ από 1/1/16 η απαίτηση αυτή θα είναι υποχρεωτική και σε ακίνητα μικρότερα των 50m2.

Επίσης το Ενεργειακό Πιστοποιητικό αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον.

Είναι τελικά «ένα ακόμη χαρτί»;

Συνηθίζεται να λέγεται από τους περισσότερους ιδιοκτήτες ακινήτων ότι το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης είναι «ένα ακόμη χαρτί», που μας ζητάει το Υπουργείο να βγάλουμε για "να μας τα πάρει". Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Αντιθέτως το Ενεργειακό Πιστοποιητικό είναι μια ολοκληρωμένη Μελέτη που πραγματοποιείται από τον Ενεργειακό Επιθεωρητή, ο οποίος αφού πραγματοποιήσει επιθεώρηση στον χώρο σας, στην συνέχεια εργαζόμενος αρκετές ώρες σε ειδικό πρόγραμμα στον υπολογιστή, θα αποτυπώσει στις 2 σελίδες του Πιστοποιητικού την ενεργειακή κατηγορία του ακινήτου σας.

Επιπρόσθετα ο Ενεργειακός Επιθεωρητής θα αποτυπώσει όλα εκείνα τα ενεργειακά χαρακτηριστικά που αφορούν στον χώρο σας, αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις βελτίωσης.

Ποια είναι τα οφέλη του Ενεργειακού Πιστοποιητικού;

Εάν λάβετε σοβαρά υπόψη σας τα χαρακτηριστικά και τις προτάσεις βελτίωσης της Μελέτης, όχι μόνο θα εξοικονομήσετε πραγματικά σημαντικά έως τεράστια πόσα, αλλά συγχρόνως θα πραγματοποιήσετε και μια επένδυση στο σπίτι σας.

Η αγοραστική αξία του ακινήτου σας πλέον θα έχει ανέβει και παράλληλα θα προσφέρει σε εσάς και την οικογένεια σας καλύτερη ποιότητα ζωής μέσα στον χώρο σας.

Μην χάνετε την ευκαιρία για μία δωρεάν ενημέρωση σχετικά με όλα τα οφέλη που μπορεί να έχει το Ενεργειακό Πιστοποιητικό συγκεκριμένα για το δικό σας ακίνητο!