Άδεια Λειτουργίας Καταστήματος από το Τεχνικό Γραφείο ΤΕΚΝΙΚΑ στη Θεσσαλονίκη

Άδεια Λειτουργίας Καταστήματος και οι κίνδυνοι

Είναι πάρα πολύ σημαντικό όταν ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε άδεια λειτουργίας καταστήματος, να μας συμβουλευτείτε πριν προχωρήσετε στην ενοικίαση ενός χώρου. Έτσι θα καταφέρετε να διαπιστώσετε εάν το κατάστημα για το οποίο ενδιαφέρεστε πληροί τις κατάλληλες προϋποθέσεις ή αν είναι όντως νόμιμο.

Ο έλεγχος αυτός γίνεται από το τεχνικό γραφείο μας εντελώς δωρεάν!

Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε παρατηρήσει παρά πολλές φορές σε καταστήματα είτε να υπάρχουν από μικρές έως μεγάλες αυθαιρεσίες εν αγνοία του ιδιοκτήτη ή ενοικιαστή, είτε αυτά να μην πληρούν τις προϋποθέσεις των νέων υγειονομικών διατάξεων. Έτσι ποτέ δεν θα καταφέρουν να αποκτήσουν άδεια λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, χωρίς τις απαραίτητες παρεμβάσεις.

Οι περιπτώσεις αυτές μπορεί να σας οδηγήσουν σε επιπλέον έξοδα, αλλά και να καθυστερήσουν αρκετά την διαδικασία αδειοδότησης.

Αν μετά τον έλεγχο που πραγματοποιούμε διαπιστώσουμε ότι ο χώρος είναι κατάλληλος, μόνο τότε προχωρούμε σε ενοικίαση. Ρωτήστε μας λοιπόν πριν κάνετε την επόμενή σας κίνηση!

Από που χορηγείται η Άδεια Λειτουργίας Καταστήματος;

Η άδεια λειτουργίας καταστήματος χορηγείται από τον Δήμο, αλλά ουσιαστικά ο Δήμος κάνει απλώς την συλλογή των απαιτουμένων δικαιολογητικών. Τα δικαιολογητικά για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος αποτελούν ένα σύνολο από:

Ο Δήμος κοινοποιεί τα παραπάνω δικαιολογητικά στην Υγειονομική Υπηρεσία της Περιφέρειας, η οποία πραγματοποιεί και τον έλεγχο της καταλληλότητας του χώρου σας.

Πότε η διαδικασία αδειοδότησης είναι πιο γρήγορη;

Τα τελευταία χρόνια ορισμένα καταστήματα που υπάγονται στις κατηγορίες όπως λιανικής διάθεσης τροφίμων και ποτών, κουρεία, κομμωτήρια, κ.α. αδειοδοτούνται με γνωστοποίηση από τον ιδιοκτήτη και τον Μηχανικό, χωρίς να απαιτείται προηγουμένως η αυτοψία από την Υγειονομική Υπηρεσία. Το γεγονός αυτό κάνει την διαδικασία αδειοδότησης πολύ πιο γρήγορη.

Παρ' όλα αυτά οι υποχρεώσεις της επιχείρησης παραμένουν οι ίδιες και θα πρέπει να υπάρχει ο σχετικός φάκελος εντός του καταστήματος, με όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, ώστε να είναι διαθέσιμα σε περίπτωση ελέγχου.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε την επιχείρησή σας;

Μπορούμε να αναλάβουμε με μεγάλη ικανοποίηση και υπευθυνότητα ολόκληρη την διαδικασία για την έκδοση της άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, γνωρίζοντας όλα τα βήματα, τις παγίδες και τις λεπτομέρειες που απαιτούνται.

Εσείς δεν έχετε παρά να έρθετε εύκολα σε επαφή με το τεχνικό μας γραφείο!